matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
monika :
Korzystając z informacji przedstawionych obok, oblicz odległość między punktami A i B.
23 wrz 19:51
Godzio:
z tw. sinusów:
2
y
√
2
√
3
=
( sin45 =
, sin120 =
)
sin45
sin120
2
2
y = ... i z tw. cosinusów:
√
3
x
2
= y
2
+ 1
2
− 2 * y * 1 * cos30
o
( cos30
o
=
)
2
23 wrz 19:54