oblicz wartosc wyrazenia (nie uzywaj kalkulatora):
i: oblicz wartosc wyrazenia (nie uzywaj kalkulatora):
a.) √1132−1122+√892−802=
b.) √6662+8882=
23 wrz 19:38
AS: Znasz taki wzór a2 − b2 = (a + b)*(a − b)?
Więc zastosuj go.
23 wrz 19:43
Godzio:
użyj wzoru: a2 − b2 = (a − b)(a + b)
23 wrz 19:43
Eta:
b)
√(111*6)2+( 111*8)2=√1112( 62+82)=111√36+64=111*√100=........
23 wrz 19:50
i: dzieki
23 wrz 19:54
ce es:
a) = √1*225 + √9*169 = 15 + (3*13) = 15 + 39 = 54
23 wrz 19:55
Kosmaty:
9 wrz 22:10
edek: √1132−1122+√892−802=
10 wrz 19:51