pole
krucz:

Jak obliczyc pole tego romba?
23 wrz 18:54
23 wrz 18:57
Amaz:
pole rombu
23 wrz 18:59
ce es: Pole romu w tym przypadku obliczamy z własności trójkątów o kątach 45,45,90
wysokość oznaczmy a = 4cm, bok rombu z tych że własności = a√2 = 4√2
P = a*h czyli u nas a√2*a = 4√2*4 = 16√2
23 wrz 19:00
Eta:
h=4
to: a −− długość przekątnej kwadratu o boku 4
a= 4√2
P= a*h= .........
23 wrz 19:01
ce es: Godzio, może chłopak nie miał w gimnazjum trygonometri, trzeba wytłumaczyć tak by zrozumiał.
żartuję
23 wrz 19:02
Godzio:
Jak kto woli
23 wrz 19:05