matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
ania:
Oblicz log
5
20*log
2
5+log
2
2
23 wrz 17:40
ania:
halo pomóżcie
23 wrz 18:57
Jack:
tu masz wszystko:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
23 wrz 18:59
fly:
https://matematykaszkolna.pl/forum/54958.html
23 wrz 18:59
Godzio:
2log2
log
5
20 = log
5
5 + log
5
4 = 1 +
log5
log
2
5 + 2log2log5 + log
2
2 = (log5 + log2)
2
= (log10)
2
= 1
2
= 1
23 wrz 19:02