Pomoc
Szprot: Czy jest na to jakiś wzór czy to tylko przypadek

3!*4!=144
4!+5!=144
dlaczego to jest równe

Dla każdych silni suma o jeden większych będzie równa iloczynowi o
jeden mniejszych?
23 wrz 15:35
Godzio: trzeba by było to udowodnić
sprawdź czy
n! * (n+1)! = (n + 1)! + (n + 2)!
23 wrz 15:37
Godzio:
2! * 3! = 12
3! + 4! = 30
więc na tym już widać że tak nie jest
23 wrz 15:39
Jack:
4!+5!=4!+5*4!=6*4!=2*3*4!=3!*4!
23 wrz 15:39
Jack:
Nic w tym nadzwyczajnego że taka równość zachodzi...
23 wrz 15:40