Logarytmy
Łukasz: Wyznacz wzór funkcji wykładniczej wiedząc, że do wykresu należy punkt
a)A(2,9)
y=ax a=?
23 wrz 09:47
Mateusz: Podpowiedz punkt A jak i kazdy punkt w kartezjanskim układzie współrzędnych ma współrzędne
A(x,y) ułóż odpowiednie rownanie i wyznacz a
23 wrz 09:56
Bogdan:
Przecież x = 2, y = 9, wystarczy więc wstawić te wartości do wzoru y = ax i wyznaczyć a.
23 wrz 10:41
Mateusz: Łukasz juz by chba sam na to wpadł po mojej podpowiedzi a własciwie prawie rozwiązaniu
23 wrz 10:47
Ewelina:
16 maj 16:29