równania kwadratowe - zad. tekstowe.
Kamila: 1. Suma kwadratów trzech kolejnych liczb naturalnych jest równa 245. Znajdź te liczby.
2. Iloczyn trzeciej i szóstej części pewnej liczby jest równy tej liczbie. Jaka to liczba?
3. Przekątna prostokąta ma długość 17 cm, a obwód prostokąta ma 46 cm. Oblicz długości boków
tego prostokąta.
Proszę tylko o równania. Mam z tym kłopot. Z resztą sobie poradzę

Dziękuję za pomoc
22 wrz 21:44
Kejt:
1.
n2+(n+1)2+(n+2)2=245
22 wrz 21:45
Kejt: 3.
a2+b2=17
2a+2b=46
22 wrz 21:47
Kamila: Dzięki
22 wrz 21:53