matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza
zaraz matura!:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu przykładu
1
1
(
)
2x
− 12* (
)
x
+ 27 = 0
3
3
22 wrz 19:24
Eta:
1
podstaw (
)
x
= t ,
t >0
3
rozwiąż równanie: t
2
−12t +27=0 wróć do podstawienia i wyznacz "x"
22 wrz 20:03