??????
Bea: Pewni państwo zużyli w marcu 6 metrów sześciennych wody zimnej i 7 metrów sześciennych
wodyciepłej. Zapłacili za to 54 zł. W kwietniu za zużycie 7metrów sześciennych wody zimnej i
6 metrów sześciennych wody ciepłej zapłacili 50zł. Ceny w marcu i kwietniu były takie same.
Ile kosztuje 1 metrów sześciennych wody zimnej a ile ciepłej
22 wrz 19:20
Kamil: układ równan

x − koszt wody zimnej y− koszt wody ciepłej
6x+7y=54
7x+6y=50
mam nadzieję, że taki prosty układ umiesz obliczyć

pozdrawiam
22 wrz 19:25
Bea: 6x=54−7y / :6
7x+6y=50
x=9−7y
7(9−7y)+6y=50
63−49y+6y=50
−43y=50−63
−43y=−13 /:(−1)
43y=13 dobrze? i co dalej
22 wrz 19:46