pomocy
Alan: dana jest liczba x=(√3−2√2)2+4√6 wykaz ze liczba x jest naturalna
22 wrz 19:08
lidqa: z wzoru skróconego mnożenia normalnie ten nawias policz. I ten pierwiastek z 6 się skróci i
wyjdzie ci zwykły wynik − 11 jeśli się nie mylę.
22 wrz 19:14
Alan: sprobujwyliczyc bo moze mi cos nie wychodzi
22 wrz 19:16
Alan: help
22 wrz 19:24
22 wrz 19:35
Svanar: x= 9 − 4√6+8 + 4√6 = 17 ∊ N
22 wrz 19:39
Alan: dzieki
22 wrz 19:40
tomek: [(p(6)−p(2)2)]2
22 wrz 23:41
Bogdan:
Do lidqa
Co to za język: "z wzoru skróconego mnożenia normalnie ten nawias policz. I ten pierwiastek
z 6 się skróci i wyjdzie ci zwykły wynik ... ", to jakiś bełkot.
− nawiasów się nie liczy;
− ułamki się upraszcza, od biedy można powiedzieć, że ułamki się skraca, ale wyrazy podobne
się redukuje, a nie skraca;
− a czy są niezwykłe wyniki?, każdy jest przecież zwykły.
23 wrz 11:52