matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria traper
chasiok :
Dany jest trapez ABCD o podstawach AB, CD. Przedłużenia ramion AD, BC przecinają się w punkcie O. Mając dane dl. AB=15, dł CD=12, dł AD=6, oblicz długość odcinka DO.
22 wrz 18:25
lidqa:
Z twierdzenia talesa.
22 wrz 19:21