:)
Maciek: Trygonometria
| | 1−tg2x | |
1.Sprawdź,czy równość |
| =1−2sin2x jest tożsamością trygonometryczną. |
| | 1+tg2x | |
| | | | sin2x | | sin2x+cos2x − |
| | | | cos2x | |
| |
L= |
| |
| | | | sin2x | | sin2x+cos2x + |
| | | | cos2x | |
| |
| | | sin2xcos2x+cos4x−sin2x | |
| | | cos2 | |
| |
L= |
| |
| | | sin2xcos2x+cos4x+sin2x | |
| | | cos2x | |
| |
| | sin2xcos2x+cos4x−sin2x | | cos2x | |
L= |
| * |
| |
| | cos2x | | sin2xcos2x+cos4x+sin2x | |
| | sin2xcos2x+cos4x−sin2x | |
L= |
| |
| | sin2xcos2x+cos4x+sin2x | |
Jakieś pomysły dalej
22 wrz 18:15
22 wrz 18:18
Godzio:
Najpierw zacznę od tego:
| | sin2x | | cos2x − sin2x | | 1 − 2sin2x | |
1 − tg2x = 1 − |
| = |
| = |
| |
| | cos2x | | cos2x | | cos2x | |
| | sin2x | | cos2x + sin2x | | 1 | |
1 + tg2x = 1 + |
| = |
| = |
| |
| | cos2x | | cos2x | | cos2x | |
22 wrz 18:20
Maciek: Dziękuję

, przepraszam za ostatni temat.
22 wrz 18:21
Maciek: Godzio z czego piszesz maturę? Fizyka i Mata − R
22 wrz 18:27
Godzio:
i Niemiecki jeszcze R ale co do tego to się jeszcze zastanowię i ewentualnie zmienię w lutym,
ale będę się starać żeby go zdać
22 wrz 18:29