matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny
ala:
rozwiąż równanie 3+7+11+...+x=210
22 wrz 17:32
fly:
3+x
* x = 210
2
wzór na sumę w ciągu arytmetycznym
22 wrz 17:35
Kejt:
a
1
+a
n
S
n
=
*n
2
a
n
=a
1
+(n−1)r r=4
3+x
210=
*n
2
x=3+(n−1)4
3+(3+(n−1)4)
210=
*n
2
chyba coś takiego, dokończ ;>
22 wrz 17:36