pomocy
Grzechu: Przedstaw liczbe a=√11−4√7 w postaci x+y√7 gdzie x,y sa liczbami wymiernymi
22 wrz 13:33
sushi_ gg6397228:
zastosuj wzory skroconego mnozenia
11−4√7= 4 − 4√7 + 7 =....
22 wrz 13:35
Grzechu: nie bardzo sobie wyobrazam konca zadania jak ma wygladac rownanie?
22 wrz 13:40
sushi_ gg6397228: napisalem wzor skroconego mnozenia, trzeba go zwinac
a2−2ab+b2=... i kwadrt sie zje z pieriwastkiem, dajac wartosc bezwzgledna
22 wrz 13:42
Grzechu: danke
22 wrz 13:44
sushi_ gg6397228: zapisz wynik koncowy, to zobacze czy nie ma błedu
22 wrz 13:45
Grzechu: nie umiem prosze napisz jak ma wygladac ze wzroem kurcze..
22 wrz 13:48
sushi_ gg6397228:
masz podany wzor skroconego mnozenia ile wynosi "a" ile wynosi "b"
22 wrz 13:52