zadanie z funkcji i ich własności
Artur: dana jest funkcja f określona wzorem f(x) = 12|x|. Podaj zbiór wartości funkcji y= f(x)
− 5
22 wrz 13:28
Svanar: | | 1 | |
wskazówka: narysuj wykres funkcji f(x) = |
| |x| |
| | 2 | |
22 wrz 13:30
Artur: wiem że to będzie u{1} {2}
22 wrz 13:33
Artur: wiem że to bedzie 12x dla x≥ 0
i 2x dla x< 0
22 wrz 13:34
sushi_ gg6397228:

to rysujesz tylko te czesci ktore potrzebujesz
22 wrz 13:39
sushi_ gg6397228:
zw (0, 1> jak przesuniesz o 5 jednostek wykres w dol to ZW bedzie ...
22 wrz 13:40