różne
ala: Spróbuję podsumować swoje wczorajsze "wypociny"

.Możecie sprawdzić,skorygować,wytłumaczyć?
Podaj liczbę rozwiązań rzeczywistych równania 15−7x
4=0
−7x
4+15=0
(x
2−
√157)(x
2+
√157)=0
(x−
4√157)(x+
4√157)(x
2+
4√157)
x
1=
4√157,czyli mamy jedno rozwiązanie...
Podaj dziedzinę funkcji f(x)=√12−3x−√3−x
12−3x≥0
x≤4
3−x≥0
x≤3
x∊(−
∞,3>
Rozłóż na czynniki wielomian W(x)=x
4−16
W=(x
2+4)(x−2)(x+2)
Wskaż liczbę ,która nie jest liczbą całkowitą: a)log2√2{3}+log26
b)log
√22
c)log
260−log
215
d)log
2√2
a,b.c=2,więc pozostaje odp d
.Podaj zbiór wartości funkcji f(x)=IxI+2
tego nadal nie rozumiem..
22 wrz 12:13
Svanar: |x| ≥0 dla dowlonego R
wiec |x| + 2 ≥ 2 dla dowolnego R
wiec ZW = <2, +∞)
22 wrz 12:16
sushi_ gg6397228: a rysunek umiesz zrobic, wczoraj go nawet "wypocilem"
wiec podstawiaj po kolei liczby calkowite,
zacznij od −10 i podstawiaj kolejno pod "x" −9,−8,−7,..., 5 , 6, ,7 ,8, 9,10
co zauwazysz
22 wrz 12:18
Svanar:

rysunek mniej−wiecej taki.... poszukaj na necie, będą duuuuuużo dokładniejsze
22 wrz 12:19
ala: Dziękuję bardzo,a pozostałe zadania dobrze?
22 wrz 12:30
Svanar: ostatnie dobrze, wielomian tez, dziedzina tez a w pierwszym zgubiłaś jedno rozwiązanie:
−4√157
22 wrz 12:32
ala: Aaaa,no tak...dzięki bardzo
22 wrz 12:34