Oblicz
ola: 615 * 3612 * 9−19 : 813 =
22 wrz 11:50
ola: proszę bardzo o pomoc w rozwiazaniu
22 wrz 11:52
Svanar: | 615*(62)12* (32)−19 | | 612*624*3−38 | |
| = |
| = |
| (23)13 | | 239 | |
| | 636 | | 236*336 | | 1 | |
|
| = |
| = |
| |
| | 239*338 | | 236*23*336*32 | | 72 | |
ufff.... chyba się nie pomyliłem
22 wrz 12:08
sushi_ gg6397228: nie 12 tylko 15 po pierwszym rowna sie w potedze
22 wrz 12:14
22 wrz 12:17
ola: dziekuje bardzo

doszłam do poczatku drugiej linijki i stanełam i nie wiedziałam co dalej.
Chyba tylko w pierwszej linijce zaraz za znakiem = powinni być 6
15?
22 wrz 12:18
ola: Zatem skracają się na koncu ?
2
39 * 3
39
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− = 3
1 = 3 ?
2
39 * 3
38
Jeszcze raz bardzo dziekuję
22 wrz 12:22
Svanar: jeszcze siadania nie jadłem i nie widzę dobrze

ale już poprawiłem
22 wrz 12:22
Svanar: tak jest
22 wrz 12:23