matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi + klamry.
Cinu:
a
1
= 10 a
n
= −9 S
n
= 10 oblicz r. −9 = 10 + (n−1) *r
1
10 =
* n
2
dlaczego? 2 wiersz w klamrze tak musi byc?
21 wrz 22:53
sushi_ gg6397228:
1
a
1
+a
n
= −9+10 = 1 i wzor na sume daje S
n
=
*n
2
21 wrz 22:57
Cinu:
dzieki
21 wrz 22:59
sushi_ gg6397228:
Za dziękuję nic się niekupuję
21 wrz 23:01