Prosze
Kamil: Godzio prośba
21 wrz 21:40
Kamil: Mam pytanie napiszesz mi zadanie z logarytmami na podstawową matematykę, prosze cie Godziu
21 wrz 21:41
Eta:
1/ Oblicz: 2log
52 +log
53= ......
2/ oblicz: 36
log65=......
3/ wykaż,że: log
75= log
4925
4/ log
62=a wyznacz log
2436 w zależzności od "a"
5/ loga= −3 i logb= 2 oblicz: a
3*b
4 = ......
Wystarczy? ..... sam masz te zadania rozwiązać, podaj rozwiązania, to sprawdzimy.
powodzenia
21 wrz 21:55
Eta:
6/ Liczba log
69 jest równa:
A)
32 B) log
65+log
64 C)
13log
96
7/ Liczba log
216+ log
42 jest równa :
A)8,5 B) 10 C) 4,5 D) 8
8/ Liczba log 64 jest równa:
A)2log32 B) 8log8 C) log2 −log32 D) log32 +log2
9/ Liczba 2log
37 +
12log
34 jest równa:
A) log
37+ log
314 B) log
351 C) log
316 D) log
32− log
34
Powodzenia
21 wrz 22:09
Mateusz: To i ja cos dorzuce
1) Oblicz"
a)log
3√327 b) log
1/55
√5
2) Doprowadz do najprostszej postaci liczby:
| | 1 | | 1 | |
a) log612−( |
| log69 + |
| log68)
|
| | 2 | | 3 | |
b) 2log
35+log
34+log
310
3)
Oblicz :
log
564*2log
425
Podam odpowiedzi które wyszły z moich obliczen(raczej sie nie pomyliłem)
2) a) log
62 b) log
31000
3) 12
21 wrz 22:56
Kamil: dziękuje wam za podanie przykładów z logarytmami
22 wrz 16:47
Kamil: 1.2log52+log53=log522+log53=log54+log53=log512
23 wrz 17:51
Kamil: 36{log6}5
23 wrz 18:03
Kamil: proszę o pomoc w napisaniu tego przykładu, gdyż nie umiem tego zapisać na klawiaturze, z góry
bardzo dziękuję
23 wrz 18:04
Kamil: tego wyżej nie umiem napisać przed treścią
23 wrz 18:05
Godzio:
podyktuje:
36"shift + 6"{log"schift + −"5}
23 wrz 18:06
Ломоно́сов: 36log65
(62)log65
62log65
6log652
6log625=25
23 wrz 18:10
Eta:
23 wrz 22:19
Kamil: dzięki Godzio
23 wrz 22:35
Kamil: 36log65
28 wrz 22:53
Kamil: Wykaż ,że log75=log4925 nie bardzo wiem jak udowodnić
28 wrz 22:56
Kamil: log75=log7252
28 wrz 23:01
Eta:
| | log725 | | log752 | | 2log75 | |
log4925= |
| = |
| = |
| =....... |
| | log749 | | log772 | | 2log77 | |
28 wrz 23:20
esia: 3.) 3
2 + log3 4
BLAGAAAAAAAAAM ;C
28 lis 22:13
Grześ: rozpisuj na dwa wyrażenia z własności potęg
28 lis 22:21
esia: ze jak? ; o
28 lis 22:22
Grześ:
i inne wzory
28 lis 22:25
Grześ: x
a+b=x
a*x
b
28 lis 22:25
esia: to juz zdazylam ogarnac, ale to i tak mi w niczym nie pomaga, nie wiem co dalej robic, np:
| | 1 | | 36log6 5 | |
36log6 5− |
| = |
| = ? |
| | 4 | | | |
moj humanistyczny mozg nie jest w stanie tego dalej ogarnac ;c
28 lis 22:33
M4ciek:
36
log65 = 6
2*log65 = 2log5
O ile dobrze jeszcze rozumuje

Dalej sama kombinuj
28 lis 22:48
hm: oo racja, dzięki <3
28 lis 22:50
Grześ: 62*log65=25 a nie 2log5.........
29 lis 06:49