matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
aaa:
Wiadomo, że log
7
3 = a oraz log
7
4 = b. Wyznacz x w zalezności od a i b, jeśli 9
x
= 28
21 wrz 20:38
Bogdan:
Skorzystaj z: a
k
= b ⇒ k = log
a
b
21 wrz 20:45
Bogdan:
log
7
(4 * 7)
x = log
9
28 =
=
log
7
3
2
21 wrz 20:56