??
matti: co w tym jest złego albo czego brakuje i co wogóle się dzieje
2x+2y=28
x=
34y
2*3y+2y=28
x=3y
1
12y+2y=28
x=
34y
3
12=28 / /3
12
x=
34y
y=8
x=
34*8
y=8
x=6
metoda podstawiania
21 wrz 18:11
Jack:
a może jest po prostu dobrze?
21 wrz 18:18
matti: nie rozumie tego to jest zapewne metoda podstawiania ale skąd sie wzięło ten drugi układ
21 wrz 18:23
matti: co tu ktoś i co zaczał na początku robic skad tam sie wzieło 2*3y+2y=28 x=3y jak tam było
3/4
21 wrz 18:25
Jack:
no tak, ten drugi chyba został źle przepisany. Ale to wziąłem do zwykłą pomyłkę.
drugi powinien tak wyglądać:
2*34y+2y=28
x=34y
21 wrz 18:37
matti: a po jakim działaniu ten 1 układ z 1 tak sie zmienił w 2 układzie ?
21 wrz 18:47
Jack:
o ile dobrze rozumiem, chodzi o zwykłe podstawienie drugiego wiersza układu do pierwszego
(zamiast x piszę 34y).
21 wrz 18:49
matti: i tego mi było trzeba wielkie dziękiiiiiiiii kurcze az takim głupi żem sie nie zorientował
21 wrz 18:55
matti: no to jest metoda podstawiania ja ciagle mysle o przeciwnych współczynnikach
21 wrz 18:56
Jack:
bywa, trening trening trening...
21 wrz 18:59