Wielomiany
Madzia: 31. Wyznacz stopien wielomianu W, jesli (2x−1)6= W(x)(16x4−32x3+24x2−8x+1).
34. Wielomiany P i Q dane sa wzorami P(x)=3x3−ax2+7x+11, Q(x)=3x3+15x2+2x+11. Dla jakiej
wartosci a wielomian P−Q jest jednomianem?
38. Wyznacz taka wartosc a, zeby peirwiastki wielomianu W(x)=x3−ax2−25x+25a byly liczby −5,
3, 5.
21 wrz 15:58
Student: Udzielam korepetycji z matematyki do pewnego poziomu preferuje przygotowywanie licealistów lub
uczniów szkół średnich do matury z matematyki zarówno jak i z poziomu podstawowego tak i
rozszerzonego. Korepetycji udzielam na terenie KRAKOWA. Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o
kontakt: tel 517740834 gg 3444178
21 wrz 16:20