rozkład wielomianu na czynniki
dawid: 1.Rozłóż wielomian W na czynniki
a) w(x) = x4+7x3
b) w(x) =18x3 + 30x2
c) w(x) = −2x5 − 8x4
d) w(x) = x3 − 25x
f) w(x) = 6x3 + 12x2 + 6x
g) w(x) = −3x4 + 12x3 − 12x2
h) w(x) = −27x6 + 18x5 − 3x4
21 wrz 15:01
Student: z każdego wyciągnic co sie da przed nawias i rozpisz w tych co sie da np

) z tożsamości
różnicy kwadratów a w pozostałych musisz miejsca zerowe wyznaczyć.
Udzielam korepetycji z matematyki do pewnego poziomu preferuje przygotowywanie licealistów lub
uczniów szkół średnich do matury z matematyki zarówno jak i z poziomu podstawowego tak i
rozszerzonego. Korepetycji udzielam na terenie KRAKOWA. Jeżeli jesteś zainteresowany proszę o
kontakt: tel 517740834 gg 3444178
21 wrz 15:04
dawid: a zrobisz proszę
21 wrz 15:05
TOmek: a) x4+7x3=x3(x+7)
b)to samo
c)to samo
d)x3 − 25x=x(x2−25)=x(x−5)(x+5)
f)wyciagasz x pred nawias i masz równanie kw.
g)to samo tylko x2 wyciągasz
h)x4 wyciagasz przed nawias i masz row. kw.
21 wrz 15:06
dawid: ale jak bys mi to rozwinoł i pokazał jak robisz zrób mi a b c d f i h proszę
21 wrz 15:08
TOmek: masz a) zrobione zrob tak samo b) c) itp.. probuj w zeszycie. Patrząc nigdy nic sie nie
nauczysz. Trzeba cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc!
21 wrz 15:14
dawid: no weim ale proszę
21 wrz 15:18
dawid: 
21 wrz 15:26