matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stożek
Kasia663:
Półkole o promieniu 12 cm zwinięto w stożek.oblicz objętość i kat rozwarcia stożka
21 wrz 13:59
M:
22 kwi 12:51
asia333:
R=l=12 2πr= πR ⇒ 2r=12 ΔABC równoboczny Kąt rozwarcia stożka |∡ACB|=α=60
o
22 kwi 18:40