wykres problem
andzela: | | 1 | |
Jak umiescic na wykresie liczby √5/3 albo |
| |
| | e2 | |
21 wrz 13:17
sushi_gg6397228: trzeba wyznaczyc na kalkulatorze a potem tak na oka zaznaczyc
21 wrz 13:22
andzela: tzn jak wyznaczyc na kalkulatorze?
21 wrz 13:33
sushi_gg6397228: wpisac √5 podzielic na 3 wyjdzie 2,2... podzielic na 3 ; w przyblizeniu 0,7
jak mamy 1cm w zeszycie na 2 kratki to bedzie tak okolo poltorej kratki
21 wrz 13:37
21 wrz 14:23
sushi_gg6397228:
tak, to tylko jest punkt z grubsza orientacyjny jak sie bawi w szkicowanie funkcji poprzez
pochodne
zawsze mozesz wziąć do reki paoier milimetrowy i sie bawic w dokładne rysowanie
wszystko wbijasz na kalkulator i jak pisalem wczesniej z grubsza zaznaczasz
jezeli np wychodzi 1,4334564646376
to zaznaczysz prawie jak 1,5
21 wrz 14:28
andzela: no wiem ze w kalkulator ale jak mam te e
3 wprowadzic ?
21 wrz 14:36
sushi_gg6397228: w kalkulatorze jest "e" a potem wciskasz "" i 3
nawet na kompie masz kalkulator−−> wybierz opcje naukowa wtedy masz "e"
21 wrz 14:38
sushi_gg6397228: widok−> naukowy
e=exp jak nie mozesz znaleźć
21 wrz 14:39
andzela: | | 5 | |
sprawdz czy dobze |
| = 1,6? |
| | e3 | |
21 wrz 14:55
andzela:
21 wrz 22:17
sushi_ gg6397228: tak na logike e jest kolo 3 wiec
21 wrz 22:27
sushi_ gg6397228: a dokladnie
| 5 | |
| = 0.2489.... ≈0.25 |
| 20.085536692 | |
21 wrz 22:28