różne
ala: cd..
1.Podaj liczbę odwrotną do 6
23
odp.−6
23 

2.Podaj liczbę rozwiązań rzeczywistych równania 15−7x
2=0
3.podaj wzór funkcji ,której wykres powstaje przez przesunięcie wykresu funkcji f(x)=3
x o 5
jednostek w prawo.
odp.y=3
x−5
?
21 wrz 12:25
Dorota: ad1 − to liczba przeciwna nie odwrotna
21 wrz 12:44
sushi_gg6397228: odwrotnosc a+b=0
1 OK
2 7x2−15=0 −−> delta lub wzory skroconego mnozenia
3. OK
21 wrz 12:52
ala: to może 6−23 ?
21 wrz 12:52
sushi_gg6397228: odwrotna
a*b=1
przeciwna a+b=0
21 wrz 12:53
sushi_gg6397228:
tak
6−23
21 wrz 12:54
ala: Ojej...zad.2).15−7x4=0
21 wrz 12:54
sushi_gg6397228: to robisz podstawienie
t=x2 i nie ma problemu, t>0
t1= liczba 1
t2= liczba 2
jezeli liczba1 lub liczba 2 sa ujemne to nie znajdziesz "x'
21 wrz 13:01
ala: czyli w zad 2 nie ma rozwiązań?
21 wrz 13:10
sushi_gg6397228: zgadywanka
jezeli bylo dla 7x
2−15 =0 dwa miejsca zerowe, roznych znakow, to po zamianie LITERKI juz ich
nie ma
21 wrz 13:12
ala: chyba zrobię sobie przerwę...coraz mniej rozumiem.:(
Dzięki za pomoc
21 wrz 13:33
sushi_gg6397228: i podladuj akumulatory do wiekszego i przyjemnego wysiłku
21 wrz 13:38