fizyka
szukam rozwiazania: 1.Obserwator zbliża się do nieruchomej karetki z prędkością 30m/s. Jeżeli wysyła ona sygnał o
częstotliwości 1kHz, to obserwator usłyszy dźwięk o częstotliwości:
a)33hZ b)917Hz c) 1000Hz d) 1091Hz e)1200Hz
2.Jeżeli w odległości 1m od głośnika poziom natężenie dźwięku wynosi 60dB, to w odległości 10m
jest równy:
a)10dB b) 20dB c) 30dB d) 40dB e)50dB
3. Dmuchając w koniec rury o długości 2,5m można wydobyć dziwek o częstotliwości:
a)11 Hz b) 25 Hz c) 33Hz d) 66Hz e) 99 Hz
20 wrz 20:33
Kochaś:
Rozwiąż układ równań:
| | I1 | | P | |
nx=10[ log 10(0,1n)−y] & y=log |
| & I1= |
| & |
| | I2 | | 4πr2 | |
n=60 dB , r=1 m, R=10 m
21 wrz 09:28
Kochaś:
Rozwiązanie dotyczy zad 2
21 wrz 09:29
Kawka:
Chodzi zapewne o modelową "piszczałkę otwartą" bo można dmuchać z
dwóch stron.To będzie odpowiedź d
22 wrz 09:54