skala
Michał: droga ma długość 2 km. Jaką będzie miała długość na planie w skali 1:100?
20 wrz 20:15
Michał: ktoś pomoże
20 wrz 20:20
Godzio:
1 : 100 ⇒ 1cm na mapie to 100cm w rzeczywistości
2km = 2000m = 200000cm ⇒ 200000 : 100 = 2000cm na mapie = 20m na mapie
20 wrz 20:20
Michał: az 20 m w rzeczywistości to bardzo duzo
20 wrz 20:23
Godzio:
20m na mapie a nie w rzeczywistości
20 wrz 20:23
Michał: no na mapie to bardzo duzo...
20 wrz 20:25
Godzio:
Skoro taka skala to nic nie poradzisz
20 wrz 20:26
Michał: dzięki
20 wrz 20:27