Modulo
anka: Jak sie liczy modulo?
np. |2x| − 1 gdzie za x wstawie np 1 to = |2*1|−1 = |2|−1 i co dalej? bo to musze pozniej wynik
na wykresie zaznaczyc....
20 wrz 16:18
Mickej: |2x|=2|x|
rozpisujesz Wartość bezwzględną(moduł) modulo jest w informatyce.......
na dwa przedziały x<0 zmieniasz znak na przeciwny i x≥0 znak pozostaje bez zmiany a myślę że
wykres funkcji w dwóch przedziałach to nie są jakieś cuda dziwy

(−
∞;0) f(x)=−2x−1
<0;
∞) f(x)=2x−1
20 wrz 16:24
anka: nie rozumiem ehh za trudne to dla mnie
20 wrz 16:36