matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazanie i pytanie cos3x
anka:
Mam do policzenia calkie przez czesci i dalej juz tam mam pochodna z cos3x
1
w materialach kolegi mam napisane cos3x =
sin3x
2
a ja licze ze cos3x y=3x , y'=3 (cosy)' = −siny * y' = −sin3x * 3 = −3sin3x wiec ja sie myle czy kolega ?
20 wrz 11:06
AS:
To co podałaś jest bardzo chaotyczne i dla mnie nie zrozumiałe. Podaj pełną treść zadania.
20 wrz 12:49
AS:
20 wrz 12:49
Krzysiek:
kolega
20 wrz 14:53
anka:
1
1
tam nie
a
powinno byc
2
3
1
ps. a pochodna z
sin3x wynosi ? cos3x ?
3
20 wrz 16:13
sushi_ gg6397228:
sin 3x
jak liczysz calke z cosinusa to wyjdzie
+C
3
20 wrz 23:34
jula:
3(5x+4)
21 wrz 02:06