matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
jola:
Oblicz: a) 2 1/3 + 3 2/3 : 5 1/2 − 0,75 * 4 = b) 3 3/5 : (1 1/2 * 1 1/3) − 2 3/4 : 0,25=
19 wrz 21:21
nana:
a) 2
1
3
+3
2
3
:5
1
2
−0,75*4=
7
3
+
11
3
:
11
2
−
3
4
*4=
7
3
+
11
3
*
2
11
−3=
7
3
+
2
3
−3=
9
3
−3=3−3=0 b) 3
3
5
: (1
1
2
*1
1
3
)−2
3
4
:0,25=
20 wrz 02:13