matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
a:
sin(2x)−2cos
2
(x)=0 Oblicz x
19 wrz 20:59
bibi:
sin(2x)−2cos
2
(x)=0 2sinxcosx − 2cos
2
x = 0/: 2 cosx(sinx − cosx) = 0 cosx = 0 lub sinx = cosx
π
x = kπ lub x =
+ kπ; k∊C
4
19 wrz 21:02