sprawdz tozszamosc:
| 1 | α | |||
(ctg2α * cosα + sinα ) (1+cosα ) = | ctg | |||
| 2 | 2 |
| cos2α | ||
L = (ctg2α * cosα + sinα )(1+cosα ) = ( | * cosα + sinα )(1+cosα ) = | |
| sin2α |
| cos2α | 2sin2α | |||
= ( | + | )(1+cosα ) = | ||
| 2sinα | 2sinα |
| cos2α − sin2α + 2sin2α | cos2α + sin2α | |||
= | *(1+cosα ) = | * (1 + cosα) = | ||
| 2sinα | 2sinα |
| 1 + cosα |
| ||||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||
| 2sinα |
|
|
| 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
= | = | = 2ctg | α | |||||||||||||||||||||||||||
|
| 2 |
| 1 + cosα | ... | ||||||||||||||||||
po | = | ||||||||||||||||||
| 2sinα |
|
Trzeba kombinowac z tymi wzorami ?
trzeba mieć pomysł