wspołrzedne
Paulina: zaznacz w układzie wspólrzędnych zbiór punktów, których współrzędne spełniaja warunki:
a)
12x +2 < y < 5
y ≥ − 3x − 1
od czego zacząć
19 wrz 18:28
Arco: hmm ja bym to tak zrobił :
wyznacz sobie sam y , i podstaw go za y do drugiego rownaia. Wyliczysz x, i x podsaw do
pierwszego rowniaia. Bedziesz miec x, y − czyli wynik. Wtedy to narysoj
19 wrz 18:48
mila: | | 1 | |
zaznacz y=5 linia równoległa do osi X narysuj prostą y= |
| +2 |
| | 2x | |
a póżniej zaznacz y nad prosta ( płaszczyzna zamalowana )i pod y=5 zobaczysz gdzie sie
kreski pokryją tam jest rozwiazanie
19 wrz 19:12