Podzielność liczb - konkurs.
Patrycja: Kto wie

?



1. Dzieląc pewną liczbę przez 2,3,4,5,6 i 7 otrzymujemy zawsze resztę 1. Podaj jak znaleźć
przynajmniej jedną liczbę.
Znalazłam podobne zadanie:
http://www.xlo.torun.pl/gimnazjum/matma/liga_umk/rozw/rocznik91a/29_trusz/05_06_p6_liga1_23r/05_06_p6_liga1_23r.html
Niby wynik dostaję n=k*420+1 i to się zgadza, ale dojście do wyniku z tymi przekształceniami i
dziwacznym zapisem NWW(2,3,4,5,6,7)=NWW(4,5,6,7)=NWW(4,5,3,7)=4*5*3*7 O co tu biega?
Skąd w NWW aż tyle liczb i czemu znika trójka z pierwszego nawiasu, w drugim jej nie ma,
natomiast w trzecim znów sie pojawia, a znika szóstka...
Czy ktoś jest mi w stanie wskazać poprawne rozwiązanie?