: ile to jest?
Marta :):): ile to jest? (−323−213)2+(112−312)2
19 wrz 16:55
mila: zamien na ułamki wzór (a−b)2= dokończ
19 wrz 16:56
Marta :):): no dobra ale jak to obliczyc
19 wrz 16:57
mila: napisz jak wyglada dalej wzór jak nie znasz to nie zrobisz
19 wrz 17:03
mila: napisz jak wyglada dalej wzór jak nie znasz to nie zrobisz
19 wrz 17:03
Bambino: wzór wygląda tak : (a−b)2= a2−2ab+b2
19 wrz 17:08
mila: Marta dlaczego sie nie buntujesz ,ze to niepotrzebne .
(−6)2+(−2)2==36+4=40 spróbuj drugi nawias
19 wrz 17:12
mila: masz problemy z liczbami ujemnymi
jezeli masz dwie liczby ujemne to je dodajesz i znak minus
np −3−4=−7
19 wrz 17:17
Patrycja: Marta, zrobiłaś? Jeśli nie, to zrobimy razem.
19 wrz 17:59