matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
czabuś:
w trójkącie równoramiennym ABC dane są [AC] = [BC] =7, oraz [AB] = 12. Wysokość opuszczona z wierzchołka C jest równa
19 wrz 16:33
Patrycja:
Z twierdzenia Pitagorasa? h
2
+6
2
=7
2
h
2
=49−36 h=
√
13
19 wrz 16:55