Zbiory i działania na zbiorach
Shadow: Znajdź A∪B, A∩B, A−B oraz B−A, jeśli:
a) A={0,3,6,9,12...} B={0,1,2,3,4,5,...}
b) A={−4, −2, 0, 2, 4, 6} B − zbiór liczb naturalnych parzystych
c) A= {..., −7, −5, −3, −1, 1, 3, 5,,...} B − zbiór liczb całkowitych mniejszych niż 5
d) A={..., −6, −4, −2, 0, 2, 4, 6, 8} B={..., −15, −12, −9, −6, −3}
e) A − zbiór potęg liczby 2 o wykładniku naturalnym
B − zbiór liczb całkowitych większych od −8 i mniejszych lub równych 2
19 wrz 16:12
sushi_ gg6397228: w czym jest problem
a) A , B −−− jaki to jest zbior liczb
19 wrz 16:15
sushi_ gg6397228: i jak tam z wynikami
19 wrz 22:34