matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc, że log2 = 0,30 i log3 = 0,48, oblicz log_{10}(U{1}{p3{2}).
gelynder:
Wiedząc, że log2 = 0,30 i log3 = 0,48, oblicz:
1
log
10
(
).
3
√
2
19 wrz 15:06
sushi_ gg6397228:
1
= 2
−
1
3
3
√
2
19 wrz 15:14
sushi_ gg6397228:
i dalej
1
1
−
log 2= −
* 0,3===
3
3
19 wrz 15:15
gelynder:
1
o, juz chyba wiem! −
idzie przed log2?
3
19 wrz 15:18
gelynder:
to udalo mi sie wykombinowac
Dzieki wielkie
19 wrz 15:19