Zbadaj ruch ciała opisany wektorem
Trybal: Ruch ciała opisany jest funkcją r(t)=t2i+tj+t3k Obliczyć wektor prędkości i przyspieszenia
tego ciała w funkcji czasu. Jakie będzie położenie, prędkość i przyspieszenie ciała po czasie
t=3s.
Z gory dzieki za pomoc .
19 wrz 14:05
sushi_ gg6397228: policz
pochodne po t
V= r'(t) pierwsza pochodna
a= V'(t) )druga pochodna drogi lub pierwsza pochodna czasu)
19 wrz 14:12
Trybal: oki a polozenie ciala po czasie to tylko podstawic za t 3s? to tego glownego wzoru?
19 wrz 14:14
sushi_ gg6397228: tak t=3s do kazdego wzoru
19 wrz 14:15
Trybal: aha dzieki wielkie
19 wrz 14:16
k:
9 wrz 18:39