matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rowania wymierne
michal:
3
x
11−x
rozwiaz rownanie
+
=
x
2
−1
x−1
x+1
19 wrz 13:54
michal:
x
ok juz wiem przenosimy
na prawa strone pozniej przenosimy wszystko na lewa, pozbywamy
x−1
sie mianownika i liczmy delte
19 wrz 13:59
sushi_ gg6397228:
nie, najpierw wyznacz dziedzine, potem zro wspolny mianownik
a
c
=
==> a=b, bedzie mniej roboty
b
b
19 wrz 14:01