matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miiii:
Oblicz bez uzywania tablic (cos81+ cos9)
2
+ (sin81−cos9)
2
19 wrz 13:34
Godzio:
cos81 = sin9 sin81 = cos9 sin
2
9 + 2sin9cos9 + cos
2
9 + 0 = 1 + 2sin18 tutaj masz wyprowadzenie sin18:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2018.html
19 wrz 13:38