matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj ruch ciała opisany wektorem
Trybik:
Oblicz przyspieszenie i prędkość ruchu opisanego wektorem x(t)=t
2
i+tj+t
3
k t=2. Mogl by ktos wyjasnic jak to sie robi ? Prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam.
19 wrz 12:44
sas:
x(t)=t2i+tj+t3k
10 cze 10:45