PROSZĘ O WSKAZÓWKĘ
Adaś :///////:

PROSZĘ O WSKAZÓWKĘ
| | 1 | |
Oblicz dł boków AB i AC tr. ABC gdy BC = 2 i sinα= |
| |
| | 4 | |
BARDZO PROSZE o wskazówke
19 wrz 12:43
19 wrz 12:48
Adaś :///////: AC = 8 =DD i wyszło ^^' oś źle robiłem ^^ dziękuje

jeszcze sie odezwe ^^'
19 wrz 12:51
Kejt: mam się bać?
19 wrz 12:52
Adaś :///////: ^^' no jeśli przeraża cię brak wiedzy ^^' to tak ^^' xDDD
19 wrz 12:57
Adaś :///////: kurCe a jak moge obliczyć odcinek AB ? jakaś wskazówke

jak by ktoś napisał ^^' bo dla mnei
to narazie czarna magia

ale tu nieraz staje sie dla mnie biała bo nie zawszie wiem z
zego mam kożystać
19 wrz 13:05
Kejt: to trójkąt prostokątny.. przeciwprostokątną i jedną przyprostokątną już masz policzoną.. trzeba
skorzystać z pewnego twierdzenia.. ;> zgadnij z jakiego.
19 wrz 13:08
Adaś :///////: | | 1 | |
sinusów ? tylko nie wiem jak oblizyc γ bo ja to pewnei źle robie ^^' ale w tabeli sinα= |
| |
| | 4 | |
= 0,24 = 15* a przecież kąt α jest większy niż γ( przy wieżchołku C) a 90*+15*= γ ale to nie
realne troche ? i nei wiem o co tu gra,.,
19 wrz 13:12
Kejt: pitagorasa
19 wrz 13:13
Adaś :///////: aha =D
a to tak można ;>? ^^
19 wrz 13:31
Kejt: a dlaczego nie? to trójkąt prostokątny.. hm? ;>
19 wrz 13:32
Adaś :///////: no tak

okk dzięki

jeszcze jakies zadanko napisze =D
19 wrz 13:39