matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy jak to obliczyć ??!!
Kamila:
3
log
1/3
7
27
−log
3
2
19 wrz 12:41
Edek:
1
1
log
1/3
7=log
3
−1
7=
log
3
7=log
3
−1
7
korzystając z tw. a
log
a
b
=b mamy
1
3
log
3
1
7
=
7
27=3
3
1
3
−3log
3
2
=3
log
3
1
8
=
8
19 wrz 12:48