matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz promień
krucz:
W okrąg wpisano trójkąt równoramienny ABC, gdzie kąt ACB=120 stopni i /AC/=/BC/=5 Oblicz promień tego okręgu
19 wrz 12:08
sushi_ gg6397228:
zrob rysunek ile stopni ma kat przy podstawie, potem zastosuj sinusa
19 wrz 12:29