matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę i rozwiąż równanie:
kula:
log
4
log
2
log
3
(x
2
−63)=0,5
19 wrz 11:39
sushi_ gg6397228:
trzeba rozpisac dziedzine z definicji a rozwiazanie to log
a
b= c ⇔ a
c
= b czyli 4
1
2
= log
2
log
3
(x
2
−63) i zastosowac to dwukrotnie
19 wrz 11:52