matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z geometrii. 3kl LO . proszę o pomoc
nikki:
Oblicz pole trapezu równoramiennego o podstawach 8 i 4, wiedząc że w trapez ten można wpisać okrąg.
19 wrz 11:19
Bogdan:
x = 4, y = 2
y
r
=
⇒ r =
√
xy
r
x
19 wrz 11:28
Bogdan:
57147
19 wrz 11:56