rownoleglosc prostych
karolina: Napisz równanie ogólne prostej l równoległej do prostej k: 3x − 2y + √3 = 0 i przechodzącej
przez punkt P (−1,1).
19 wrz 09:21
sushi_ gg6397228: przeksztalc prosta do postaci kierunkowej tj y=ax+b, wyznacz ile wynosi "a"
nowa prosta bedzie postaci y=ax + b1 podstaw pod "a" to "a" co wyliczylas wczesniej, pod "x"
MINUS 1, pod "y" JEDEN i wyliczysz "b1"
19 wrz 09:38
karolina: y=
23x+b
tak powinno byc?
19 wrz 09:47
sushi_ gg6397228: źle policzylas "a" co za tym idzie reszta jest też źle policzona
19 wrz 11:09