matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:):
Liczby 4,x,9 tworzą rosnący ciąg geometryczny. Jakim procentem liczby x jest liczba y? Wynik podaj z dokładnością do 0.01%
24 lut 20:51
rav:
4,X,9
9:x=y
x:4=y
y=1,5 y=q (ciag g)
4,6,9... a co do y to nei wiem czym jest
24 lut 21:43